Kenya – isim neredeyse “safari” kelimesiyle eş anlamlıdır. Gezegendeki başka birkaç yer, böyle bir macera ve romantizm ruhunu çağrıştırır. Kenya’da yapılacak şeylerin çeşitliliği ziyaret eden herkesin gözlerini kamaştırıyor ve ülkenin bol vahşi yaşamını görmek listenin başında geliyor.

Masai Mara’daki Büyük Göç sırasında savana boyunca gürleyen antilop sürülerini görün ; Amboseli’de fillerle göz göze gelin; veya binlerce flamingoyla bezenmiş Nakuru Gölü’ne hayret edin. Bu güneşli topraklarda, Maasai, Kikuyu ve Samburu gibi eski kabileler, doğal dünyayla göreceli bir uyum içinde yaşayarak geleneksel geleneklerini koruyorlar.

Uzakta Kilimanjaro Dağı ile Amboseli Ulusal Parkı

Dünyaca ünlü safari parklarının ötesinde, kıyı hazinelerinden oluşan bir hazine yatıyor. Şnorkelle yüzebilir ve balık zengini mercan resiflerine dalabilir, inci kumsallarında rahatlayabilir, Mombasa ve Malindi’de kültürlerin ve mutfakların erime potasını deneyimleyebilir ve Swahili tarihiyle dolu tropik adaları keşfedebilirsiniz.

Topografik olarak, Kenya büyüleyici. Kalderalar ve sıradağlarla çevrili Büyük Rift Vadisi ülkeyi ikiye böler. Bu geniş vadinin doğusunda, Kenya Dağı’nın karla kaplı ekvatoral zirvelerine tırmanabilir ve kristal berraklığında akarsularda alabalık avlayabilirsiniz. Cehennem Kapısı Milli Parkı, doğal gayzerler ve kaplıcalar ile obsidiyen mağaralar ve tıslamalar barındırır.

Out of Africa filminde yakalanan Kenya’nın renkli sömürge tarihinin romantizmini yaşamak için Nairobi’ye gidin. Bu hareketli başkent, dünyanın en çağrıştırıcı ve heyecan verici seyahat yerlerinden birine açılan kapıdır. Kenya’daki en iyi turistik yerler listemizle bu büyüleyici ülkede ziyaret edilecek daha fazla yeri keşfedin.

1. Masai Mara Ulusal Koruma Alanı

Masai Mara Ulusal Koruma Alanı

Masai Mara Ulusal Koruma Alanı (aynı zamanda “Masai Mara”), Afrika’nın en görkemli av rezervlerinden biridir . Tanzanya sınırındaki Mara, Serengeti’nin kuzey uzantısıdır ve iki ülke arasında bir vahşi yaşam koridoru oluşturur.

Adını, yüzyıllardır yaptıkları gibi, parkta yaşayan ve hayvanlarını burada otlatan heykelsi, kırmızı pelerinli Maasai halkından almıştır. Onların dilinde Mara “benekli” anlamına gelir, belki de akasya ağaçlarından ve uçsuz bucaksız otlaklardaki bulutlarla dolu gökyüzünden gelen ışık ve gölge oyununa bir gönderme.

Park , Temmuz’dan Ekim’e kadar binlerce antilop, zebra ve Thomson ceylanının Serengeti’ye gidip geldiği Büyük Göç ile ünlüdür .

Mara Nehri’nde suaygırları ve timsah sürüleri pusuda bekliyor. Park ayrıca, nispeten büyük aslan, çita ve leopar popülasyonları sayesinde, özellikle Aralık’tan Şubat’a kadar olan kurak aylarda, mükemmel yırtıcı manzaraları sağlamasıyla da bilinir.

Parkın rakımı sayesinde burada hava yıl boyunca ılıman ve yumuşaktır.

2. Amboseli Ulusal Koruma Alanı

Amboseli Ulusal Koruma Alanı

Afrika’nın en yüksek zirvesi olan Kilimanjaro Dağı’nın taçlandırdığı Amboseli Ulusal Koruma Alanı, Kenya’nın en popüler turistik parklarından biridir. “Amboseli” adı, parkın kavrulmuş koşulları için uygun bir tanım olan “tuzlu toz” anlamına gelen Maasai kelimesinden gelir.

Rezerv, büyük fil sürülerini yakından görmek için Afrika’daki en iyi yerlerden biridir . Parkta yaygın olarak görülen diğer vahşi yaşam, aslan ve çita gibi büyük kedilerin yanı sıra zürafa, impala, eland, su kuşu, ceylan ve 600’den fazla kuş türünü içerir.

Doğa severler burada, Amboseli Gölü’nün kurumuş yatağından kükürt kaynaklarına sahip sulak alanlara, savanlara ve ormanlık alanlara kadar değişen beş farklı yaşam alanını keşfedebilirler. Parkın çevresindeki bölgede yaşayan yerel Maasai halkını arayın.

Konaklama: Amboseli Ulusal Koruma Alanı’nda Nerede Kalınır?

3. Tsavo Ulusal Parkı

Tsavo Ulusal Parkı

Kenya’nın en büyük parkı Tsavo ikiye bölünmüş durumda: Tsavo West ve Tsavo East. Bu parklar birlikte ülkenin toplam alanının yüzde dördünü oluşturur ve nehirleri, şelaleleri, savanları, volkanik tepeleri, devasa bir lav-kaya platosunu ve etkileyici bir vahşi yaşam çeşitliliğini kapsar.

Nairobi ve Mombasa’nın ortasında yer alan Tsavo East , kırmızı toz içinde yuvarlanan ve yıkanan büyük fil sürülerinin fotoğraflanmaya değer manzaralarıyla ünlüdür. Palmiyelerle çevrili Galana Nehri , parkın içinden kıvrılarak mükemmel bir oyun izleme ve kurak ovalara yemyeşil bir kontrpuan sağlar.

Buradaki diğer önemli noktalar arasında dünyanın en uzun lav akışı olan Yatta Platosu; Mudanda Kayası; ve akıntılara ve timsah dolu havuzlara dökülen Lugard Şelaleleri.

Tsavo West , parkın kuzey kesimlerindeki en güzel manzaralardan bazıları ile daha nemli ve topografik olarak daha çeşitlidir. Burada öne çıkan özellikler , büyük suaygırları ve timsah popülasyonlarına sahip bir dizi doğal kaynak olan Mzima Kaplıcaları ; yırtıcı kuşları görmek için harika bir yer olan Chaimu Krateri ; ve Ngulia Gergedan Koruma Alanı .

Daha yoğun bitki örtüsü nedeniyle Tsavo West’te vahşi yaşamı görmek o kadar kolay değil, ancak güzel manzara bunu fazlasıyla telafi ediyor.

4. Samburu, Buffalo Springs ve Shaba Ulusal Rezervleri

Samburu, Buffalo Springs ve Shaba Ulusal Rezervleri

Palmiyelerle çevrili Ewaso Nyiro Nehri’nin kıyısında , Samburu, Buffalo Springs ve Shaba Rezervleri, Kenya’nın ücra kuzeyindeki kurak bir bölgede yer alır.

Shaba Ulusal Koruma Alanı , George ve Joy Adamson’ın Born Free filminde ünlü olan dişi aslan Elsa’yı yetiştirdiği iki bölgeden biridir .

Her üç rezervdeki yaban hayatı, hayatta kalmak için nehrin sularına bağlıdır ve birçok tür, kurak koşullara özel olarak uyarlanmıştır. Bunlar arasında Grevy’nin zebraları; Somali devekuşları; ve ağacın üst dallarındaki taze sürgünlere ulaşmak için iki arka ayak üzerinde duran uzun boyunlu antilop gerenuklar.

Samburu Ulusal Koruma Alanı’ndaki en önemli cazibe merkezlerinden biri , Samburu savaşçılarının sığırlarının içmesi için su taşırken geleneksel şarkılar söylediği yerel sulama yerleri olan Sarara Şarkı Kuyuları’dır . Ayrıca büyük kedilerin ve vahşi köpeklerin görülmesiyle de ödüllendirilebilirsiniz.

5. Nakuru Gölü Ulusal Parkı

Orta Kenya’daki Nakuru Gölü Ulusal Parkı, devasa pembe flamingo sürüleriyle ünlüdür. Kuşlar , park alanının neredeyse üçte birini kaplayan Rift Vadisi soda göllerinden biri olan Nakuru Gölü’nün kendisinde toplanıyor.

Park 1961’de kuruldu ve burada 450’den fazla kuş türünün yanı sıra zengin bir diğer vahşi yaşam çeşitliliği kaydedildi. Aslanlar, leoparlar, yaban domuzları, su kuşları, pitonlar ve beyaz gergedanlar görebileceğiniz hayvanlardan sadece birkaçıdır ve manzaralar, gölü çevreleyen geniş otlaklardan kayalık uçurumlara ve ormanlık alanlara kadar uzanır.

Park ayrıca Afrika’daki en büyük sütleğen şamdan ormanını da koruyor . Bu uzun, dallanan sulu meyveler bölgeye özgüdür ve kurak manzaralara cesur bir dokusal unsur sağlar.

6. Lamu Adası

Lamu Adası

Mombasa’nın kuzeydoğusundaki küçük Lamu adası, eski dünyanın cazibesini yansıtıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lamu Old Town , kökeni 12. yüzyıla kadar uzanan, Kenya’nın sürekli yerleşim olan en eski yerleşim yeridir.

Labirent gibi sokaklarda dolaşmak burada yapılacak en iyi şeylerden biri. Adanın zengin ticaret tarihinin binalara yansıdığını görebilirsiniz. Arap dünyası, Avrupa ve Hindistan’dan mimari özellikler belirgindir, ancak fark edilebilir bir Svahili tekniği ile. Girift oymalı ahşap kapılar, mercan taşından binalar, gizli avlular, verandalar ve çatı terasları ortak özelliklerdir.

Burada gezmek, zamanda geriye gitmek gibidir. Arap Arap yelkenlileri limanı sürüyor, burada çok az motorlu araç var ve eşekler yüzyıllardır olduğu gibi sokakları hâlâ yönetiyor. Lamu nüfusunun çoğu Müslüman ve hem erkekler hem de kadınlar geleneksel kıyafetler giyiyor.

Adadaki en gözde cazibe merkezleri arasında Swahili kültürü ve bölgenin denizcilik tarihi üzerine sergilerin yer aldığı Lamu Müzesi ; Lamu Kalesi; ve Eşek Sığınağı.

Tüm tarih biraz fazlaysa, adanın beyaz kumlu plajlarından birinde güneşlenebilir veya yerel bir kafede Arap kahvesini yudumlayabilirsiniz.

7. Naivasha Gölü

Naivasha Gölü

Kuş gözlemcileri için bir cennet olan Naivasha Gölü, Great Rift Vadisi’nin en yüksek noktasında yer alır. Burada Afrika balık kartalları, jakanlar, beyaz önlü arı kuşları ve çeşitli yalıçapkını türleri de dahil olmak üzere 400’den fazla kuş türü tespit edilmiştir.

Vahşi yaşamı görmenin en iyi yollarından biri tekneyle. Suaygırları suda çalkalanır ve gölün kenarlarında zürafalar, zebralar, bufalolar ve eland otlanır. Gölgeliklerde colobus maymunlarına da dikkat edin.

Naivasha Gölü yakınında bulunan Crater Lake Game Sanctuary , vahşi yaşam açısından zengin bir doğa parkuruna sahiptir.

Naivasha Gölü’nün hemen güneyinde yer alan nispeten uygun fiyatlı Hell’s Gate Ulusal Parkı , çok çeşitli vahşi yaşamı korur ve sönmüş iki volkan ve Hell’s Gate Gorge’un kırmızı kayalıkları ile mükemmel tırmanma fırsatları sunar.

Naivasha Gölü’nün güney kıyısında, Born Free’nin yazarı merhum Joy Adamson ve kocası George’un eski evi olan Elsamere Conservation Centre’da bir fincan çay içebilirsiniz .

Naivasha Gölü’nün aşırı kuraklık dönemlerinde önemli ölçüde küçüldüğü biliniyor ve bölgede gelişen bir çiçekçilik endüstrisinin de su seviyelerini ve kalitesini etkilediğini unutmayın. Ancak göl tipik olarak gür ve hayat doludur.

8. Nairobi

Nairobi’deki Karen Blixen Müzesi

Kenya’da safari dışında yapılacak şeyler arıyorsanız, ülkenin başkenti ve en büyük şehrinde birçok seçeneğiniz olacak. Nairobi, renkli sömürge tarihiyle efsanevidir. Bir zamanlar İngiliz Doğu Afrika’sının başkentiydi ve buraya kahve ve çay endüstrilerinde servetlerini riske atmak için gelen yerleşimcileri cezbediyordu. Bugün, şehrin ünlü tarihi yerlerini ve vahşi yaşamla ilgili mükemmel cazibe merkezlerini keşfedebilirsiniz.

Kenya’da bazı kültürel cazibe merkezlerini özlüyor musunuz? Nairobi’de ziyaret etmek için birkaç değerli yer bulacaksınız. Nairobi Ulusal Müzesi , Kenya’nın tarihi, doğası, kültürü ve çağdaş sanatıyla ilgili sergileri görmek için harika bir tek durak noktasıdır. Yeşil başparmaklar ayrıca arazideki botanik bahçelerin tadını çıkaracak.

Bir diğer popüler turistik yer ise, takma adıyla Isak Dinesen olarak da bilinen Out of Africa kitabının ünlü Danimarkalı yazarının restore edilmiş konutu olan Karen Blixen Müzesi’dir .

Şehir merkezinden uzaklaşmadan vahşi yaşamı görmek için , şimdi bir kara gergedan sığınağı olan ve aynı zamanda diğer Afrika vahşi yaşamının çeşitliliğine ev sahipliği yapan Nairobi Ulusal Parkı’nı ziyaret edin.

9. Nairobi Ulusal Parkı

Nairobi Ulusal Parkı’ndaki zürafa

Safari yapmak için Nairobi’den uzağa gitmeniz gerektiğini kim söyledi? Kenya’nın başkentinin gürültüsünden sadece 15 dakikalık bir mesafede, Nairobi Ulusal Parkı’ndaki aslanların uyuklayan gururunu veya altın çimenler arasında kasılarak yürüyen zarif bir zürafayı izleyebilirsiniz.

Nairobi’de kalıyorsanız, vahşi yaşam açısından zengin bu parkı ziyaret etmek, yapılacak en iyi şeylerden biridir ve özellikle daha büyük av rezervlerinden birine gidemezseniz, günübirlik geziler için faydalıdır.

Bufalo, leopar, zebralar, antiloplar, suaygırları, filler ve çitalar dahil tüm klasik safari yıldızları burada ve ayrıca parkın gergedan koruma alanında gezegenin en çok tehlike altındaki türlerinden bazılarını görebilirsiniz .

Nairobi Safari Yürüyüşü , vahşi yaşamı yürüyerek tespit etmek için ödüllendirici bir fırsat sunuyor ve kuşçular, güzel gri taçlı vinç de dahil olmak üzere 400’den fazla kuş türünün de parkta yaşadığını bilmekten mutlu olacaklar.

Ve parka yapılan hiçbir ziyaret , parkın ana kapılarındaki David Sheldrick Wildlife Trust Elephant Nursery’ye uğramadan tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca ünlü Zürafa Malikanesi’nin yakınındaki Zürafa Merkezi’ne uğramak için zaman kazanın ve burada bu uzun boyunlu güzellikler elinizden gelenin en iyisini yer.

10. David Sheldrick Wildlife Trust Fil Bakımevi

David Sheldrick Wildlife Trust’ta beslenen fil

Yavru bir file kim karşı koyabilir? David Sheldrick Wildlife Trust’ta, inanılmaz derecede sevimli bebek kalın derili hayvanlara karışabilir ve aynı zamanda önemli bir koruma organizasyonunu desteklemek konusunda kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Bu ünlü vahşi yaşam koruma alanı yetim filleri kurtarıp rehabilite ediyor ve size bu sevimli yaratıkları yakından görme şansı sunuyor. Burası en genç fillerin yaklaşık iki ya da üç yaşına kadar elle yetiştirildiği yerdir ve bakıcıların bebekleri biberonla beslemesini izleyebilirsiniz.

Personel, sonunda tekrar vahşi doğaya salınmadan önce sığınaktaki filleri Tsavo Doğu Ulusal Parkı’ndaki bir yeniden bütünleştirme merkezine yerleştiriyor.

Bu oyuncu bira bardağı büyüklüğündeki kalın derililerin çamurda yuvarlanmasını veya etrafta bir futbol topunu dürtüklemesini izlemek, asla unutamayacağınız bir şey. Bu muhteşem hayvanlara yardım etmek için daha fazlasını yapmak istiyorsanız, gitmeden önce öksüz bir fil, zürafa veya gergedan sahiplenmeyi düşünün; ilerlemesiyle ilgili düzenli güncellemeler alacaksınız.

Çocuk odası uygun bir şekilde Nairobi Ulusal Parkı’nın ana kapılarında yer alır , böylece bu ünlü turistik mekanların ikisini de aynı gün içinde ziyaret edebilirsiniz.

11. Malindi

malindi

Kenya kıyısındaki Mombasa’nın kuzeyinde yer alan Malindi, bölünmüş bir kişiliğe sahiptir. Bu popüler sahil kasabası, kısmen tarihi eski şehir, kısmen de modern bir turizm merkezidir. Zengin ticaret tarihi sayesinde, aynı zamanda kültürlerin ve mutfakların da buluşma noktasıdır.

Çoğu Avrupa’dan gelen gezginler buraya Watamu Plajı’nın beyaz kumlarında güneşlenmek ve Malindi ve Watamu Deniz Milli Parklarının mercan resiflerinde dalış yapmak için geliyor . Kenya’da yapacak bedava şeyler arıyorsanız, güzel Malindi Sahili’nde güneşlenmekten daha kötüsünü yapabilirsiniz.

Ayrıca 12. yüzyıldan kalma tarihi kentte Swahili tarihinin bir dozunu içinize çekebilirsiniz. Burada Jami Camii’ni ziyaret edebilirsiniz; 14. yüzyıldan kalma iki sütunlu mezar; ve Doğu Afrika’nın en eski kiliselerinden biri olan St. Francis Xavier Kilisesi.

Burunda, Vasco De Gama Haçı , Afrika’nın ayakta kalan en eski anıtlarından biridir.

Bir başka popüler turistik cazibe merkezi, hasta ve yaralı kuşlar için bir rehabilitasyon merkezi olan Kenya Falconry’dir .

Ayrıca ziyaret etmeye değer, Malindi’nin yaklaşık 30 kilometre kuzeydoğusundaki Marafa Çöküntüsü . Cehennem Mutfağı veya Nyari olarak da adlandırılan bu kumtaşı geçitleri, rüzgar ve yağmur tarafından şekillendirilmiş, mini bir Büyük Kanyon gibidir.

Konaklama: Malindi’de Nerede Kalınır?

12. Mombasa

Mombasa

Mombasa çok kültürlü bir turist mıknatısıdır. Aynı zamanda Kenya’nın ikinci büyük şehri ve en büyük limanıdır. İngiliz, Portekizli, Arap, Hintli ve Asyalı göçmenler zengin kültürel karışıma katkıda bulunuyor ve etkileri birçok farklı mutfak türünün yanı sıra mimaride de görülüyor.

Mombasa aslında anakaradaki mantar gelişimine bir geçit, köprüler ve feribotlarla bağlı bir adadır. Kıyıyı 480 kilometre boyunca çevreleyen mercan resifleri, özellikle Mombasa Deniz Milli Parkı’nda ve Wasini Adası çevresinde muhteşem şnorkelli yüzme ve dalış fırsatları sunar. Yunus gözlemciliği ve derin deniz balıkçılığı da Mombasa’da yapılacak popüler şeylerdir.

Burada Kenya sahili boyunca çok sayıda turistik yer bulacaksınız. Tarih meraklıları , dar sokakları, eski Swahili konutları, pazarları ve hediyelik eşya dükkanlarıyla 16. yüzyıldan kalma Fort Jesus ve Eski Kent’i keşfetmekten keyif alacaklar.

Mombasa Go-Kart, sinemalar, spor salonları ve çok sayıda restoran da dahil olmak üzere, Mombasa’nın diğer turistik mekanları şehrin kuzey kıyısını doldurur.

Bu bir kıyı merkezi olduğundan, plaj severler yakınlarda bazı değerli sahiller bulacaktır. Şehrin kuzeyindeki Nyali ve Bamburi Plajları favoriyken, Shelly, Tiwi ve Diani Plajlarının beyaz şeritleri Mombasa’nın güneyinde popüler yerlerdir.

13. Kenya Dağı Ulusal Parkı

Kenya Dağı Ulusal Parkı

Central Highlands’de, Great Rift Valley’in doğusunda, Kenya Dağı Milli Parkı, ender ekvator karı manzarası sunan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir . Ülkenin aynı adı taşıyan en yüksek dağı 5.199 metreyi kapsar.

Bir dizi volkanik patlamayla oluşan Kenya Dağı, aslında buzullarla kaplı üç tepeden oluşuyor. En yüksek olanı Batian’dır, ancak bir sonraki en yüksek olan Nelion daha zorlu bir tırmanıştır. En alçak zirve olan Lenana, en kolay tırmanış olarak kabul edilir, ancak öngörülemeyen hava koşulları zorluklar doğurabilir.

Kameranı getir. Çarpıcı manzara, buzullardan, göllerden ve maden kaynaklarından dağ ormanlarına ve yoğun bambu ceplerine kadar çeşitlilik gösterir.

Flora ve faunanın çeşitliliği, safariler için ödüllendirici fırsatlar sunar. Buradaki vahşi yaşam arasında siyah beyaz kolobus maymunları, bufalo, fil, ağaç yaban faresi, leopar ve sırtlan görebilirsiniz.

Burada birkaç gün geçirmeyi mi planlıyorsunuz? Tepelerin eteklerinde yer alan ünlü Fairmont Mount Kenya Safari Club, alabalık tutma, golf ve tenis ile lüks bir inziva yeridir.

14. Cehennem Kapısı Ulusal Parkı

Cehennem Kapısı Ulusal Parkı

Dağcılar için popüler bir nokta olan Hell’s Gate Ulusal Parkı, Kenya’da kamp yapmaya ve yürüyerek ya da bisikletle keşfetmenize olanak tanıyan birkaç parktan biridir .

Cehennem Kapısı, sönmüş iki yanardağ ile mükemmel tırmanma ve yürüyüş fırsatları sunar; Hell’s Gate Gorge’un kırmızı kayalıkları ; Obsidyen Mağaraları ; ve eski bir volkanik tıkaç olan Fischer’s Tower olarak bilinen sivri kaya sütunu .

Jeotermal özellikler, yer kabuğundaki menfezlerden buhar tıslayan kaplıcaları ve doğal gayzerleri içerir. Park ayrıca leoparlar, babunlar, hartebeest, eland, devekuşları, ceylanlar ve 100’den fazla kuş türü dahil olmak üzere çok çeşitli vahşi yaşamı korur. Kartal ve akbaba üreme alanları da parkın içinde yer almaktadır.

Parkın içindeki Oloor Karia Masai Kültür Merkezi de Maasai şarkı söyleme, dans etme ve takı yapma gösterileriyle görülmeye değer.

İlginç bir şekilde, Olkaria Jeotermal İstasyonu, Hell’s Gate Ulusal Parkı içinde yer almaktadır. Yeraltındaki ısıtılmış, basınçlı sudan güç üretir ve Afrika’da türünün ilk örneğidir.

15. Ol Pejeta Koruma Alanı

Gergedan, Eski Pejeta Koruma Alanı’nda

Nairobi’nin yaklaşık 200 kilometre kuzeyinde, Kenya Dağı Ulusal Parkı yakınında bulunan Ol Pejeta Conservancy, yakın çekim vahşi yaşam karşılaşmaları için en önemli yerdir.

Büyük Beş’i (aslan, leopar, gergedan, fil ve bufalo) ve çita, sırtlan, zebra ve hartebeest gibi diğer hayvanları görebileceğiniz bu 90.000 dönümlük özel oyun rezervinde koruma ve sürdürülebilirlik çok önemlidir. her şey, tepesi karlı Kenya Dağı’nın nefes kesen fonunda kurulu.

Koruma alanı, belki de en iyi kuzey ve güney beyaz gergedanlarıyla tanınır; buna şanslı ziyaretçilerin besleme şansı bulabileceği kör bir siyah gergedan olan Baraka da dahildir.

Vahşi yaşamı kendi başınıza veya rehberli turlarda görebilirsiniz ve girişe şempanze barınağını ziyaret dahildir . Günübirlik ziyaretçiler kabul edilir ve vahşi doğa maceranızı uzatmak istiyorsanız, çalı kampları ve safari kulübelerinden büyüleyici bir kolonyal çiftlik evine kadar değişen konaklama yerlerinde gece kalabilirsiniz.

16 Ocak 2023

Ruanda Gezi Rehberi

16 Ocak 2023

ABD Gezi Rehberi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir