Louis Vuitton İmzalı 7.200 Liralık Yüz Siperliği Sosyal Medyada Tepki Çekti Fransa merkezli lüks üretici Louis Vuitton, yaklaşık 7.200 lira etiket fiyatına sahip olan yüz siperliğinin 30 Ekim’de satışa çıkacağını açıkladı. Firmanın belirlediği fahiş fiyat, birçok sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekti.

Louis Vuitton

Yeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte dünyanın dört bir yanında maske kullanımı da giderek yaygınlaştı. Piyasada birbirinden farklı onlarca maske türü bulunuyor. Bu maskelerin yetersiz olduğunu düşünen kişiler ise siperlik gibi ekipmanlarla ekstra önlemler alarak kendilerini korumaya alıyorlar.

Bu kapsamda lüks Fransız markası Louis Vuitton, virüs salgınına karşı kullanılan kişisel koruyucuları modaya uydurmak için kolları sıvadı. Fransız moda devinin 30 Ekim’de satışa sunacağını duyurduğu LV Shield adlı yüz siperliği, özellikle 750 sterlinlik (yaklaşık 7 bin 200 lira) fiyat etiketiyle dikkat çekti. Yüz siperliğinin cep yakan fiyatı, sosyal medyada da eleştirilere neden oldu.

7 bin 200 liralık yüz siperliği: LV Shield

Altın detaylarıyla süslenen siperliğin kafaya geçirilen kısmında Fransız markanın ikonik monogram baskısı bulunuyor. Şirket, web sitesinde yer alan ürün listelemesinde siperliğin ayrıca şapka olarak da kullanılabildiğini ve fotokromik lens sayesinde güneş ışığında kararak UV ışınlarını önlediğini söylüyor.

Yüz siperliği, yüksek fiyatıyla sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti:

“Başkalarının talihsizliklerinden para kazanmanın her zaman bir yolu vardır. Louis Vuitton, şapka olarak da takılabilen 750 sterlinlik yüz siperliği piyasaya sürecek.”

Sıradan kıyafetleri yüksek fiyatlardan satışa sunmasıyla daha önceleri birçok kez eleştirilen Louis Vutitton’un koronavirüsten korunmak için kullanılan siperlikleri ‘modaya uydurma’ çabası ve belirlediği fiyat, sosyal medyada birçok kişinin de tepkisini çekti.

Bazı kullanıcılar siperlik için “Etrafa saçacak paranız var mı?” yorumunu yaparken, kullanıcılardan bazıları ise tüm dünyanın ciddi bir salgınla karşı karşıya olduğu günlerde markanın sadece kâr oranlarını düşünmesini eleştirdi.

ETİKETLER :

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir