Koronavirüs Aşısı Sputnik V, Rusya’nın Bölgelerine Gönderildi Dünyada koronavirüs aşısının tescillendiği ilk ülke olan Rusya’da aşılama çalışmalarına başlandı. Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Sputnik V aşısının Rusya’nın bölgelerine gönderildiği ifade edildi.

Dünya genelinde 24 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 900 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınını durdurmak için dünyanın çeşitli noktalarında sürdürülen aşı çalışmaları arasında ilk tescil Rusya’dan gelmişti.

Rusya, geçtiğimiz aylarda Sputnik V adını verdiği aşısını tescil ettirmiş ve dünyada COVID-19 aşısını tescil ettiren ilk ülke olmuştu. Rusya, Sputnik V’in aşılama çalışmalarına da başladı. Rusya Sağlık Bakanlığı, başkent Moskova’nın ardından Rusya bölgelerinde gerçekleştirilen aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs aşısı Sputnik V, Rusya’nın bölgelerine gönderildi

Sputnik’te yer alan habere göre bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Pilot tedarik kapsamında, aşının Rusya’nın bölgelerine tedarikine yönelik lojistik zinciri oluşturulacak. Yüksek risk grubu içindeki vatandaşlara Kovid-19 aşısının dağıtılmasına ve aşılamanın organizasyonuna yönelik süreçler belirlenecek” ifadeleri kullanıldı.

N. F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısı, ilk olarak 11 Ağustos tarihinde Rusya Devlet Başaknı Vladimir Putin tarafından duyurulmuştu.

Aşının ilk partisinin 15 Ağustos günü üretildiğini duyuran Rusya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini açıklamıştı. Ayrıca Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Anastasiya Rakova, koronavirüs aşısı vurulan 13 kişinin sağlık durumunun elektronik bilekliklerle takip edildiğini açıkladı. İLGİLİ HABER

Koronavirüs Belirtilerini Tespit Edip Telefonunuza İletebilen Akıllı Maske Geliştirildi

Şu an dünya genelinde koronavirüse karşı başta Almanya, ABD ve Çin olmak üzere birçok ülkede aşı çalışmaları yürütülüyor. Bu aşılardan bazıları 3. faza geçmiş durumdayken bazıları halen klinik test aşamasına gelmiş durumda değil. Ayrıca ülkemizde de koronavirüse karşı aşı çalışmaları yürütülüyor.

ETİKETLER :

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir